Betöltés...

Termékek

 • Facebook

 • Blog this!

  Blog this!

 • Issuu

  Issuu

 • Pinterest

 • Youtube

 • Összehasonlítás (0)

 • Kedvencek (0)

A Juki története

1938-ban tokiói gépgyártók egy csoportja létrehozta a Tokyo Juki Manufacturers Association társulást. Ez 1943-ban részvénytársasággá alakult Tokyo Juki Industrial Co. Ltd. néven, majd 1945-ben megkapta az engedélyt varrógépek gyártására. Az első Juki gépek 1947-ben láttak napvilágot, és talán meglepő lehet, de ezek még nem ipari varrógépek voltak. Bár a cég később az ipari varrógépek piacának megkerülhetetlen szereplője lett, eleinte háztartási varrógépeket gyártott.

A háztartási varrógépek terén a Juki számos technológiai újítást vezetett be, 1954-ben például ők tervezték meg az első körforgós szálemelő rendszert, 1978-ban bevezették az automata szálvágót és az automata tűbefűzőt, 1985-ben pedig Juki varrógépen lehetett először találkozni automata szálfeszítővel. Ezek az innovatív megoldások alapozták meg a későbbi HZL modellek, és általában a Juki háztartási varrógépek népszerűségét.

az első juki háztartási varrógép
Az első Juki háztartási varrógép (HA-1)

A Juki 1953-ban kezdett el ipari varrógépeket is gyártani. Ezek eleinte egyszerűbb szerkezetek voltak, de a Juki innovációs szellemének köszönhetően kisvártatva az ipari gépeken is megjelentek a különböző elektronikusan vezérelt funkciók és motorok, amelyek a gépeket sokkal hatékonyabbá, a felhasználók munkáját pedig sokkal kényelmesebbé és biztonságosabbá tették. Az újító szellem és a megbízható minőség a Jukit az ipari varrógépek piacának egyik vezető szereplőjévé tette.

az első juki ipari háztartási varrógép
Az első Juki ipari varrógép (DDW-II)
juki ipari háztartási varrógép napjainkban
Juki ipari varrógépek ma