Betöltés...

Termékek

 • Facebook

 • Blog this!

  Blog this!

 • Issuu

  Issuu

 • Pinterest

 • Youtube

 • Összehasonlítás (0)

 • Kedvencek (0)

A Brother története

A Brother csoport története egészen 1908-ig nyúlik vissza, amikor a japán Nagoyában Kanekichi Yasui megalapította a varrógépek javításával foglalkozó Yasui Sewing Machine Company vállalatot.

A családi vállalkozást később Kanekichi fia, Masayoshi Yasui vette át, és átnevezte Yasui Borthers’ Sewing Machine Co.-vá.

A japán varrógéppiacot abban az időben a külföldről importált termékek uralták, Masayoshi ambíciója pedig az volt, hogy ne csak meghonosítsa a varrógépgyártást, hanem a japán varrógépeket exportcikként is vonzóvá tegye.

A cég első sikerét 1928-ban érte el, amikor Masayoshi és öccse, Jitsuichi megépítettek egy szalmakalapgyártásra alkalmas láncöltésű varrógépet, ami tartóssága miatt jelentős népszerűségre tett szert. Négy évvel később, 1932-ben a Yasui testvérek bemutatták az első teljes egészében Japánban készült háztartási varrógépet.

singer képeslap
Az 1928-as láncöltésű varrógép
singer képeslap
Az első Brother háztartási varrógép

1934-ben a testvérek felszámolták varrógépgyártó műhelyüket, és a Nippon Sewing Machine Manufacturing Co. megalapításával megtették az első lépést varrógépeik tömeggyártása felé. Az üzem 1936-ban már ipari varrógépeket is gyártott, 1947-ben pedig Masayoshi álma is teljesült, ugyanis a Japán államvezetés kérésére 200 varrógépet exportáltak Sanghajba.

singer képeslap
A Yasui testvérek

1950-ben Masayoshi Yasui Amerikába utazott, hogy felmérje az ottani varrógéppiacot. A látogatás hatására eldöntötte, hogy kiszélesíti a vállalat portfólióját, és a varrógépgyártás során szerzett tapasztalatokat kamatoztatva a Brother hamarosan kipróbálta magát a kötőgépek, írógépek, mosógépek, porszívók, villanyventilátorok és más háztartási készülékek gyártásában is.

A nemzetközi piac meghódítása érdekében 1954-ben létrehoztak egy értékesítéssel foglalkozó fiókot New Yorkban, 1958-ban pedig egy gyártással foglalkozó vállalatot Írországban.

1962-ben ismét nevet változtattak, ezt követően a cég Brother Industries Ltd.-ként volt ismert. A 60-as és 70-es évek a folyamatos növekedés és terjeszkedés nevében teltek, a 80-as években pedig a Brother igazi világmárkává vált. A portfólió ekkor irodai gépekkel bővült, írógépekkel, nyomtatókkal, fax készülékekkel, szkennerekkel, de természetesen az egyik legfontosabb ágazat továbbra is a varrógépgyártás maradt.